Számlázz.hu PARK cikk: Újragondolt piacok újkori moderneknek

A Számlázz.hu Park oldalán minden hónapban megjelenik egy írásunk arról, ami éppen elgondolkodtat, kifejezetten foglalkoztat bennünket.

Írtunk cikket a digitális forradalom történeti kialakulásáról, Digitális Kushim címmel, foglalkoztunk azzal, hogy az automatizálás hatására létrejött szabadidővel mit tudunk kezdeni, Mit kezdjünk azzal a rengeteg idővel? Lelassult digitális társadalom címmel. Elmerengtünk azon is, hogy vajon a kisvállalkozók fel tudják-e mérni, hogy mekkora veszélyeket rejt egy kesze-kusza káoszos céges ügyvezetés, ez Hogyan veszítettem el majdnem egymillió forintot címmel jelent meg.

Szeptemberi témánk: Újragondolt piacok újkori moderneknek

Elgondolkodtató, hogy mitől lesz egy vállalkozás modern, hogy mi számít egy vállalkozás modern eszközének. Online adminisztrációs szoftver, elektronikus számlázó, vonalkódolvasós készletkezelés. Ezek modern dolgok? De hogyan lehet valami modern ma, ha már öt évvel ezelőtt sem volt az? Úgy, hogy a megszokott sémákat felváltotta egy gyakorlatias szemlélet: a felhasználási területek számának robbanásszerű növekedése és a nyilvánvaló egyéb hasznos tulajdonságok ellenére még mindig kevesen használják ezeket. Aki használja, az a modern, nem az eszköz.  

Azok a technológiák, amik ma egy vállalkozás eszköztárában modernnek számítanak, tulajdonképpen új felhasználási körrel rendelkező, de már jól ismert eszközök. Kis piaci és történeti kitekintés következik két ilyen megoldás, a vonalkódolvasók és a felhőszoftverek világára.

Köszönik, jól vannak

A vonalkódolvasók és a felhő alapú szolgáltatások piaca dübörög, felhasználási területeik folyamatosan bővülnek, hiszen egyre több vállalkozás dönt a modernizálás mellett. Mindkét piacra nagyon hasonló előrejelzések születtek, a járvány – pontosabban az érintés nélküli technológiákra való igény – hatására egyre erősödnek, mindkét iparág nélkülözhetetlen szereplője a gazdaságnak. Mindkét piac szolgáltatására igaz, hogy kiszámítható, gyorsan megtérülő befektetésnek számítanak, az eszközök kezelése könnyű és logikus, a hibalehetőséget szinte kizárva segítik a vállalkozások napi tevékenységét.


Akadályok persze vannak, a vonalkódolvasót a mikrochip krízis sújtja – a pandémia alatt kialakult alapanyaghiányt csak tetézte az Evergreen teherhajó által okozott szállítási határidők csúszása. A felhőszoftverek igazi (itthoni) térnyerése előtt pedig maguk a kis- és középvállalkozások állnak, akik lassan engedik át magukat a fehér gazdaság, a digitális eszközök okozta kényelmes technológiáknak, és arra sem idejük, sem motivációjuk nincs, hogy megpróbálják átlátni a saját vállalati működésüket. Tisztelet a kivételnek, ők az újkori modernek.

Ha szeretnéd megtudni, hogy mik köze a Wrigleysnek Francios de Rochefoucauld-hoz, olvasd tovább a cikket a megjelenési oldalon: Újragondolt piacok újkori moderneknek

friss

közösség

További érdekes bejegyzések

Minden amit az online ügyvitelről tudni érdemes

Mindent az online ügyvitelről

Erőn felül teljesítesz, hogy a vállalkozásod továbbra is flottul működjön?  Jó hír, hogy online ügyvitel bevezetésével tehermentesítheted a vállalkozásod, elkerülheted az emberi mulasztásból eredő felesleges

Tovább olvasom »

Leltározás az Innonestben

Számtalan hasznos elemet építettünk a készletkezelés modulunk legfrissebb funkciójába, a leltározásba. Rendszerünk megmutatja és kezeli a vezetett és a valós készletek közötti eltéréseket, valamint képes több

Tovább olvasom »