A hatékonyság kulcsa az adatfeldolgozásban rejlő lehetőség

A vonalkódolvasók piaca világszinten elképesztő mértékben bővül. A folyamat nem meglepő, az online vásárlás népszerűségének robbanásszerű növekedésére a vállalkozásoknak reagálniuk kell, a pontos és gyors adatfeldolgozás, valamint az érintésmentes ügyintézési és vásárlási rendszerek használata nélkül könnyen elveszíthetik versenyképességüket.

A vonalkódleolvasó rendszerek egyik legnagyobb előnye, hogy könnyű megtanulni a kezelésüket, ezért széles körben használhatók iparágtól és ágazattól függetlenül. Automatikus beazonosító rendszerként csökkentik az emberi hibákból eredő pontatlanságokat, hiszen a manuális (és időigényes) bevitel helyett egy csippantással rögzíthetők a termékhez a termékadatok. Egy angol nyelvű tanulmány egyértelműen rámutat, hogy használatukkal nyomonkövethetők lesznek a termékek és hatékonyabbak az alkalmazottak.

Azonosítás, beazonosítás, nyomonkövetés

A vonalkódolvasó rendszerek túlmutatnak a fizetési folyamat felgyorsításán a kiskereskedelemben, vagy a raktári készlet nyomon követésén. Az eszközök meglepően sokféle felhasználási körrel bírnak. Az Egyesült Államokban számos egészségügyi intézmény használ vonalkód technológiát a betegek azonosításával kapcsolatos hibák megelőzésére. A felvételi folyamat során vonalkóddal szervezik meg a betegek befogadási folyamatát és így követik nyomon az ellátás folyamatát, valamint a betegeknek beadott gyógyszerek adagolását. Talán futurisztikusnak tűnik, pedig egyszerű: minden beteg egyedi vonalkódos karszalagot kap, ez az egyedi betegnyilvántartás.

Az újkori világ igáslovai

Az online szoftverekkel együttműködő eszközök kulcsszerepet játszanak a szervezetek és a vállalkozások működési hatékonyságának növelésében. A legfontosabb szempont a pontos és gyors adatfeldolgozás, de közvetetten ide sorolhatjuk az irodai költségek csökkentését és a hatékonyabb ügyfélszolgáltatot is. Az online vásárlás világszerte egyre népszerűbb a fogyasztók körében, ami egyértelműen a digitális adatfeldolgozásra való átállásra, a felhő alapú, vonalkód kompatibilis szoftverekhez való csatlakozásra ösztönzi a vállalkozásokat. A nagy sebességű, vezeték nélküli hálózatokkal integrálható vonalkódleolvasók automatizált számlázási rendszerekkel kombinálva gyorsabbá, átláthatóbbá és hatékonyabbá teszik a vásárlási folyamatot, ezáltal fokozzák a fogyasztók elégedettségét. Nincs hiba, nincs késés.

Ma egy raktárkezelő szoftver vonalkódolvasó kompatibilitás nélkül nem tud hatékonyan működni, ez ugyanis az ügyfelek elvárása – mondja Berta Róbert, az Innonest Kft. fejlesztő-ügyvezetője. Szerinte a vonalkódolvasók szerethető tulajdonsága, hogy segítségükkel egy csippantással rögzíthetők a termékek minden fontos adatukkal együtt, a rögzítés után pedig többféle lehetőség nyílik az árucikkek kezelésére. „A csippantás tényleg nagy segítség a cégeknek, hiszen sok időt tudnak megtakarítani nem csak az adatrögzítéssel, de az azt követő munkafolyamatok kezelésével is. Az Innonestben elhelyeztünk egy kosár funkciót, ami abban nyújt segítséget, hogy a behelyezett tételeket azonnal munkalapra, megrendelőre, szállítólevélre, árajánlatra tudja rakni a felhasználó.

Már a raktárban sétálva begyűjthetjük a termékeket, amiket két kattintással később küldhetünk is az ügyfélnek, például árajánlat formájában, de akár számlázhatjuk is, helyből.

A vonalkódtechnológia nem egy új dolog, és szerencsére egyre többen ismerik fel a benne rejlő lehetőségeket.” – emeli ki Berta.

Kereslet van, a kínálat akadozik

Mint minden más elektronikai termékekkel foglalkozó ágazatot, a vonalkód technikai gyártókat is elérte a mikrochip krízis. Ebből az következik, hogy a szállítási határidőkkel még a legnagyobb beszállítóknak (szerk. Zebra, Honeywell, Datalogic) is napi szinten kell küzdeniük, a pandémia alatt kialakult alapanyag hiányt csak tetézte az Evergreen által okozott szállítási határidők csúszása és a konténerek hiánya.

A vírushelyzetet követően szinte minden gyártó, kereskedő, piactól függetlenül elkezdett beruházni automatizált vonalkódos rendszerekbe. Soha nem látott, robbanásszerű növekedés tapasztalható még a legfejlettebb országokban is.

Terméktípus-betekintés

A kézi vonalkód szegmens uralta a 2D vonalkódolvasók piacát 2020-ban, a bevételi részesedés több mint 60 százalékát ezek az eladások tették ki. Népszerűségük okai egyértelműek: könnyűek, kompaktak, hordozhatók, ezekkel az kézi eszközökkel a nehezen emelhető árukat és termékeket is könnyen bevételezhetjük, rögzíthetjük. Ipari környezetben érdemesebb masszív szkennereket választani, ezek ellenállnak a zord körülményeknek, anélkül, hogy kompromittálnák a teljesítményt.

Nézd meg, hogy hogy mi mindent tudsz kezelni az Innonestben vonalkódolvasóval! Kattints a részletekért!

friss

közösség

További érdekes bejegyzések

Bemutatjuk a Jótállás modult

Jótállás modulunk lényege, hogy használatával számlázáskor automatikusan jótállási jegyet készítünk azokhoz a termékekhez, amelyek rendelkeznek garanciális adatokkal a terméktörzsben.  Miért hasznos a Jótállás modul? Korlátlan

Tovább olvasom »