A hatékonyság kulcsa az adatfeldolgozásban rejlő lehetőség

A vonalkódolvasók piaca világszinten elképesztő mértékben bővül. A folyamat nem meglepő, az online vásárlás népszerűségének robbanásszerű növekedésére a vállalkozásoknak reagálniuk kell, a pontos és gyors adatfeldolgozás, valamint az érintésmentes ügyintézési és vásárlási rendszerek használata nélkül könnyen elveszíthetik versenyképességüket.

A vonalkódleolvasó rendszerek egyik legnagyobb előnye, hogy könnyű megtanulni a kezelésüket, ezért széles körben használhatók iparágtól és ágazattól függetlenül. Automatikus beazonosító rendszerként csökkentik az emberi hibákból eredő pontatlanságokat, hiszen a manuális (és időigényes) bevitel helyett egy csippantással rögzíthetők a termékhez a termékadatok. Egy angol nyelvű tanulmány egyértelműen rámutat, hogy használatukkal nyomonkövethetők lesznek a termékek és hatékonyabbak az alkalmazottak.

Azonosítás, beazonosítás, nyomonkövetés

A vonalkódolvasó rendszerek túlmutatnak a fizetési folyamat felgyorsításán a kiskereskedelemben, vagy a raktári készlet nyomon követésén. Az eszközök meglepően sokféle felhasználási körrel bírnak. Az Egyesült Államokban számos egészségügyi intézmény használ vonalkód technológiát a betegek azonosításával kapcsolatos hibák megelőzésére. A felvételi folyamat során vonalkóddal szervezik meg a betegek befogadási folyamatát és így követik nyomon az ellátás folyamatát, valamint a betegeknek beadott gyógyszerek adagolását. Talán futurisztikusnak tűnik, pedig egyszerű: minden beteg egyedi vonalkódos karszalagot kap, ez az egyedi betegnyilvántartás.

Az újkori világ igáslovai

Az online szoftverekkel együttműködő eszközök kulcsszerepet játszanak a szervezetek és a vállalkozások működési hatékonyságának növelésében. A legfontosabb szempont a pontos és gyors adatfeldolgozás, de közvetetten ide sorolhatjuk az irodai költségek csökkentését és a hatékonyabb ügyfélszolgáltatot is. Az online vásárlás világszerte egyre népszerűbb a fogyasztók körében, ami egyértelműen a digitális adatfeldolgozásra való átállásra, a felhő alapú, vonalkód kompatibilis szoftverekhez való csatlakozásra ösztönzi a vállalkozásokat. A nagy sebességű, vezeték nélküli hálózatokkal integrálható vonalkódleolvasók automatizált számlázási rendszerekkel kombinálva gyorsabbá, átláthatóbbá és hatékonyabbá teszik a vásárlási folyamatot, ezáltal fokozzák a fogyasztók elégedettségét. Nincs hiba, nincs késés.

Ma egy raktárkezelő szoftver vonalkódolvasó kompatibilitás nélkül nem tud hatékonyan működni, ez ugyanis az ügyfelek elvárása – mondja Berta Róbert, az Innonest Kft. fejlesztő-ügyvezetője. Szerinte a vonalkódolvasók szerethető tulajdonsága, hogy segítségükkel egy csippantással rögzíthetők a termékek minden fontos adatukkal együtt, a rögzítés után pedig többféle lehetőség nyílik az árucikkek kezelésére. “A csippantás tényleg nagy segítség a cégeknek, hiszen sok időt tudnak megtakarítani nem csak az adatrögzítéssel, de az azt követő munkafolyamatok kezelésével is. Az Innonestben elhelyeztünk egy kosár funkciót, ami abban nyújt segítséget, hogy a behelyezett tételeket azonnal munkalapra, megrendelőre, szállítólevélre, árajánlatra tudja rakni a felhasználó.

Már a raktárban sétálva begyűjthetjük a termékeket, amiket két kattintással később küldhetünk is az ügyfélnek, például árajánlat formájában, de akár számlázhatjuk is, helyből.

A vonalkódtechnológia nem egy új dolog, és szerencsére egyre többen ismerik fel a benne rejlő lehetőségeket.” – emeli ki Berta.

Kereslet van, a kínálat akadozik

“Mint minden más elektronikai termékekkel foglalkozó ágazatot, a vonalkód technikai gyártókat is elérte a mikrochip krízis. Ebből sajnos az következik, hogy a szállítási határidőkkel még a legnagyobb beszállítóinknak (szerk. Zebra, Honeywell, Datalogic) is napi szinten kell küzdeniük – mondja partnerünk, Varga Balázs, a DigiCode Kft. ügyvezetője, aki hozzáteszi, hogy a pandémia alatt kialakult alapanyag hiányt csak tetézte az Evergreen által okozott szállítási határidők csúszása és a konténerek hiánya.

Szerencsére ők időben léptek így tudják szolgálni a hozzájuk érkező megrendeléseket, de Varga szerint tisztán látszik, hogy ez a bizonytalan helyzet hatalmas feladatot ad az egész ellátási lánc számára, kezdve a gyártósor koordinálásától, a logisztikai osztályokon át a kereskedőkig.

“Azt látjuk, hogy a vírushelyzetet követően szinte minden gyártó, kereskedő, piactól függetlenül elkezdett beruházni automatizált vonalkódos rendszerekbe. Soha nem látott, robbanásszerű növekedés tapasztalható még a legfejlettebb országokban is.

A DigiCode Kft. németországi növekedése 2021-es évben a Q1 és Q2 időszakban 350 százalék körüli volt.

Terméktípus-betekintés

A kézi vonalkód szegmens uralta a 2D vonalkódolvasók piacát 2020-ban, a bevételi részesedés több mint 60 százalékát ezek az eladások tették ki. Népszerűségük okai egyértelműek: könnyűek, kompaktak, hordozhatók, ezekkel az kézi eszközökkel a nehezen emelhető árukat és termékeket is könnyen bevételezhetjük, rögzíthetjük. Ipari környezetben érdemesebb masszív szkennereket választani, ezek ellenállnak a zord körülményeknek, anélkül, hogy kompromittálnák a teljesítményt.

Nézd meg, hogy hogy mi mindent tudsz kezelni az Innonestben vonalkódolvasóval! Kattints a részletekért!

friss

közösség

További érdekes bejegyzések

Árajánlat sablonnal, egyszerűen!

Miért olyan hatékony az Innonest árajánlat készítője? Mert egyszerű, mint az online számlázás! Árajánlat készítőnkkel profi árajánlatot küldhetsz ügyfeleidnek, csupán néhány kattintással. Okosrendszerünknek köszönhetően egyetlen adatot

Tovább olvasom »